måndag 25 april 2011

Sol eller...?

Tänk, om vi bodde i sydeuropa skulle det här vädret hålla i sig ända till - tja, början på oktober eller nåt. Man skulle kunna sitta ute och äta frukost, lunch och middag. Så härligt!

Det går liksom inte att slappna av och tro att det ska vara fint väder dagen därpå när man bor i Sverige. Det går inte att planera nåt utan både en plan B och C.

Nu ska vi förstås passa på och njuta, men jag känner på mig att vi får sitta med tjock tröja och fleece i midsommar...

tisdag 19 april 2011

Situation Stockholm

Eftersom jag hade kontanter stannade jag för att köpa Situation Stockholm på Centralen. Han höll upp två olika nummer.

- Vilket är bäst?
- Det här, sommarnumret.
- Då tar jag båda!
- Om du inte orkar läsa hela den här (han visar med sommarnumret) så lägger du den så här så du inte tappar bort var du är (han håller den uppslagen med sidorna nedåtvända).

Jag gav honom en hundring och sa att det var jämnt, men han sprang efter mig och stack ett nummer City Stockholm i handen på mig, när jag försökte gå eftersom jag hade ett tåg att passa.
Samvetsgrann kille. Bra att han blev av med sommarnumret.

Utrensning x 2

Lustigt sammanträffande, började läsa Utrensningen ungefär santidigt som jag startade detox! Tänkte inte på det först. Utrensning x 2

måndag 18 april 2011

Bredvid högen med kurbits

I Oksanens bok Utrensningen står det "hon sneglade på musfällan hon gillrat bredvid högen med kurbits och studerade sitt recepthäfte..."

Hur sjutton kan man ha en hög med kurbits i köket? Dalasouvenirer eller? Finlandsvenska för något annat? Eller estniskt ord med tokig översättning?
Någon som vet?

söndag 17 april 2011

Sköna söndag

Idag har jag gjort 4:e löprundan för säsongen och det är 3 v kvar till årets första utmaning. Har hunnit städa undan lite saker här och där. (Igår röjde jag i garderoben.) Maken har tvättat alla fönster och satt upp nya hyllan!

Grillning på Hökviken hos bror med familj. Svägerskan skickade med mig detoxpulver hem. Jo, på våren ska det städas både utan och innan minsann.

Man hinner mycket en söndag då det är vårväder:)

fredag 15 april 2011

Karijord

Musiken till Cirkus Cirkörs föreställning "Wear it like a crown" är fantastiskt bra. Rebekka Karijord.

tisdag 12 april 2011

Tips inför helgen

Ta flyget till Helsingfors. På Stockmanns butik på flygplatsen i Vantaa kan man köpa en låda lakrits från Koivula (den är svart med guldtext på). Nu har du en förpackning mycket färsk söt (men inte för söt) Koivulalakrits. Den tar man med sig hem och låter vara oöppnad tills man har köpt en flaska rödvin från Sardinien. Har man tur, får man tag på det på Systemet. Så slipper man åka ända till Sardinien också, innan man får öppna laktritsförpackningen. Mmmm, så perfekt de omfamnar varandra i munnen...

Kommer man inte iväg till Helsingfors, så går det förstås bra med någon annan lakrits. Och får man inte tag i sardinskt vin, så går det förstås bra med vilket rödvin som helst (nästan). Men något som inte går bra är selleri. Eller, nåja, har man inget annat så...

tisdag 5 april 2011

Kronärtskocka

Kronärtskocka är väldigt gott! Men ännu godare blir det om man tar en bit choklad till efterrätt. Då är den nyttiga middagen komplett:)

Guld i mun?

Morgonstund har guld i mund heter det. Hela skallen känns det ibland som. Det är så tungt att lyfta den från kudden.

Var positiv. Gör något spännande. Ta en lite annorlunda väg till jobbet idag.

måndag 4 april 2011

Tid för blogg?

Ikväll har jag lyssnat på skrivtips från författaren Maria Turtschaninoff via Skype. Kul! Och så har jag fixat den här bloggen.

Jag hoppas få tid att blogga, men skriver ju på jobbet, uppgifter till kursen på Berghs, i Inspirationsklubben och några andra projekt. Någon som har tid till salu? Examensrapporten har jag redan bortprioriterat (i alla fall på ett tag framöver).