torsdag 23 juni 2011

vin & aceton

Jag är så närsynt att, när jag tagit ur linserna så tåras det i ögonen när jag tar bort nagellacket.

Och så till helgens vintips, ett vin från Maremma: Scansano di Morellino. Gott till grillat, ost, lakrits (förstås) och grillat.

måndag 20 juni 2011

En flaska vin

Nä, men oj! Den gick inte åt när jag fyllde år. Då var jag - enda gången i år - riktigt förkyld. Sedan har det kanske varit lite för sunt under våren också...tränat, sprungit ett lopp, å så.

Alltså, jag förstår om ni vill att jag kommer till saken:

Det finns en flaska VIN KVAR av de få vi fick med oss från Italien förra sommaren och nu ska vi snart dit igen!!!

Det är en Cirò, lite extra fin, Prinicpe Spinelli Classico. Cirò är från Kalabrien och jag drack det (billigare bordssorten)första gången tillsammans med Susanne Lindman från Göteborg, när vi var där 1986.

Mmmm.... kanske till midsommar?

tisdag 14 juni 2011

Tågprat

Träffade en trevlig kille från Uppsala på tåget i lördags. Han hade haft kreativa yrken som inte gick att livnära sig på. Tog jobb på dagis. Jättekul, tyckte han, och började läsa till förskolelärare.

Men det skulle han inte ha gjort enligt tjejerna i klassen. Han blev utfryst och mobbad, vilket ledde till att han slutade och började läsa genusvetenskap istället. Specialintresse maskulinitet. Kom till Uppsala pga tjej, men nu var det slut och studierna klara. In betweens i dubbel bemärkelse.

Nu tröt tron på ett förhållande. "Kanske inte tjejer gillar om man pratar för mycket" undrade han. Jag kunde intyga motsatsen och intalade honom att livet inte var slut vid 26.

måndag 6 juni 2011

Helgsummering

En mycket trevlig reunion i onsdags då vi gamla kollegor från Stora Enso Research sågs på en after work på Banken Bar & Brasserie. Otrolig uppslutning - 36 personer!
En del hade man nästan glömt som hade slutat för länge sen - men blev trevligt påmind om:) En del var trevligare att se nu än då;) Skämt åsido, det verkade som alla tyckte det var kul. De som hade förhinder vill förstås att det blir ett nytt tillfälle. Det får jag väl se till att det blir.

Grillning med stora sonen som är ledig ett par veckor på torsdagkvällen. Nice nice:)

Fredag = jobb, fast hemma + möte på Falukontoret. Jobbade länge, men skönt att slippa åka! Kvällen intogs av Sabaton (eftersom vi fått VIP-biljetter). Positivt överraskad!

Lördag joggingtur och Rockstad igen på kvällen.

Söndag Nationalaftonsfest hos paret Wigsten. En trevlig tradition med "femkamp" i lag. Alla vann pris i år!

Och måndag, mösspåtagningsceremoni på Stora Torget för Josefine. Fortfarande märks babyboomen, men nästa år är de nog inte lika många.

Imorrn vanlig jobb- och pendlardag till Fors. Gonatt!