torsdag 25 augusti 2011

Ensidiga tips

Inser att jag varit väldigt ensidigt när det gäller att tipsa om vin - så imorgon vill jag INTE att ni dricker Morellino di Scansano.
Såvida ni inte har en massa trattkantareller, för då blir det gott ser ni!
Men, kom ihåg, IMORGON.

Idag gäller kranvatten. Det går även bra med Soda Stream-kolsyrat.

Spara rosé-slattarna och hoppas på en solig dag på lördag. Imorgon tror jag att ni äter grillad lax, tonfisk eller avocadosoppa. Då blir en Pinot Noir, Errazuriz, perfekt!

torsdag 18 augusti 2011

Bryan Ferry & jag

Vi kommer att stå med armarna om varandra sida vid sida på scenen och röra oss fram & tillbaka efter musiken...

Jag brukar inte vara impad utan tycker att även kändisar är vanliga människor. Men, är Bryan Ferry det - min gamla idol på 80-talet (ni kommer väl ihåg "Avalon" och "More than this" med Roxy Music)? Ja, gammal tyckte jag han var redan då. Men...åh...så snygg! (Om man skulle vara väldigt nära honom kan man ju sluta ögonen så man slipper se den dåliga hyn)

Tänk om jag skriker och svimmar?? På lördag, Dalhalla!

Höll på att glömma vintipset! Att dricka till höstens svamp: Morellino di Scansano - ett Maremma-vin (område i Toscana). Gott, mmmm! Annars går bra med en Primitivo.

måndag 1 augusti 2011

Gör en bättre dag

Jag var på dåligt humör när vi gick från stranden den där fredageftermiddagen. Det blåste och havet hade fört med sig sand, sjögräs och skräp i de enorma vågorna. Vi mötte en dam som på italienska förklarade att man inte inte skulle bada nu. Några barn hade fått åka till sjukhus med infektion. Vi nickade förstående och gick hem och duschade. Det gick ju liksom inte att låta bli att åtminstone ta ett dopp när svetten rann, trots att det mulna vädret bara innebar en temperatur på strax under 30grader.

Att vädret skulle bli "dåligt" hade vi fått reda på redan dagen innan av lokalbefolkningen, och jag var sur för att att maken inte nappat på mitt förslag att hyra bil och åka på utflykt istället.

Nästa morgon satt vi på baren med varsin cappuccino och smarrig italiensk "frukostbakelse". Via wifi och iPad respektive Galaxy Tab kunde vi läsa vad som hänt i Norge eftermiddagen innan. Ja, det hade sannerligen varit en dålig dag. Och, som så ofta, bleknar ens egna motgångar i jämförelse och leder till en känsla av tacksamhet för vad man har.

"Så gott det var", säger mina barn när jag tillagat en enkel måltid som vi äter i vår semesterträdgård. Jag tror faktiskt de menar det, men hur det än är, så blir jag glad att de bryr sig om att säga det för att göra mig glad. Och jag blir glad av att höra deras glada tonfall. Jag blir glad att de finns där hos mig.

Det blev bilhyra och utflykt på lördag e.m. istället (makens sätt att göra mig glad). Oftast får man ju en andra chans att göra saker - en annan dag eller att göra saker på ett bättre sätt. Det är så vi måste tänka i privatlivet, i relationer och i arbetslivet. För de flesta kommer det inte automatiskt utan vi måste själva hjälpa till.

Dalai Lama säger att alla har rätt att vara lyckliga, men vi måste själva arbeta för det. Meningen med livet är att sträva dit. Mot lycka.

Ibland är det svårt. Hormoner, sjukdom och andra motgångar gör det svårt att vara positiv. Eller om omgivningen inte är det. Det är inte alltid man lyckas påverka andra. Då mår man bäst av att byta umgänge eller miljö. När man försökt och det inte ger något mer.

Ett av mina favoritordspråk kommer från Dakota-indianerna:
"När du upptäcker att du rider på en död häst, ska du kliva av".

Man ska inte se det som att ge upp, utan man byter bara sätt att ta sig fram, när ett sätt inte fungerar.

Ha en fortsatt skön sommar!