måndag 24 oktober 2011

grå måndag

Tidigare fick man höra att det var naturligt att, efter en fin vecka bli regn till helgen eftersom alla bilavgaser höll undan regnpartiklarna eller nåt. I år har det varit ovanligt många solfina helger. Det där resonemanget verkar inte gälla längre.Vad har hänt?

Kör vi lika mycket bil på helgerna som på vardagarna numera? Eller, har vi miljövänligare bilar så det kan få regna fritt när "vädret själv" så önskar? Eller är det växthuseffekten?

Fast växthuseffekten har väl inget med sol att göra? Utan står för en global temperaturhöjning som man inte märker som ickeförståsigpåare  - utan det är fortfarande "så-jäkla-kallt-och-fullt-sjå-att-inte-frysa-svenska-sommarkvällar" plus att "det-kom-en-jäkla-massa-snö-i-vintras-så-vi-åkte-mer-skidor-än-vanligt".

Hur som helst, var det en härligt solig helg som nu avbrutits med en grå grå grå måndag...


tisdag 11 oktober 2011

Surströmming

Imorrn blir det surströmmingslunch. Har köpt en fin burk bara honor. Rommen, det är rommen man vill åt. De där sladdriga herrströmmingarna är inget vidare.

Ska dela med mig till f.d. kollegan Irma. Att hon fyllt 87 hindrar inte en kompislunch:)

Jo, det går faktiskt alldeles utmärkt att dricka en torr rosé till surströmming - men imorrn blir det bil ToR så lättöl& Ramlösa får det bli.

Slurrrrp vad det vattnas i munnen redan!


fredag 7 oktober 2011

Lakritsglass

Jag äter lakritsglass på Mimmos Gelateria i Tropea i södra Italien. Den är underbart god. Har försökt göra lakritsglass med hjälp av lakritspulver jag köpt därnere, men den glassen blir förstås aldrig lika god som den italienska.

Har inte ätit mer än två, tre glassar på tio dagars semester. Semestern, som nyss tagit slut. Det var lite för svalt på kvällarna så här på hösten att äta glass. Inte kallare än en fin julikväll i Sverige (bara mörkare) förstås, men man äter inte glass på kvällen så ofta hemma heller...

De flesta dagar passade vi på att bada istället för att äta glass. Ljuvligt varmt i vattnet. Klart, blått vatten. Och när kvällen kom fanns det mycket annat gott att äta & dricka... så nu borde jag späka mig resten av hösten. Om inte någon hör av sig med ett riktigt bra glassrecept förstås;)