tisdag 27 mars 2012

Skriver så det glöder...

...njaee, inte just nu, men snart. Snart kommer det. Inspiration så att orden bara flödar!

Hmmm... det är nog bara en liten "dip" efter lunch. Jag har både en rapport och en bok att skriva på, men just nu kommer jag inte ens på något till statusraden på facebook!

lördag 17 mars 2012

St Patrick's Day

Idag är det Irlands svar på svensk midsommar. Istället för att fira en hednisk fallossymbol hedrar man minnet av helgonet Patrick. Och istället för sill och snaps är det öl man ska häva i sig.

Men, häva öl finns det ju många som gör även på midsommar och den typiska St Patrick-hatten är hög och grön liksom midsommarstången. Så nog finns det likheter...

Att "old dear Paddy" tog kristendomen till Irland den 17 mars är tydligt, men om det var hans klädsel eller Irlands gröna kullar som gav upphov till traditionen att klä sig i grönt idag, vet jag inte.

Den som inte har något grönt alls på sig idag - inte ens en liten accessoir - får man i alla fall nypa, säger uppslagsboken Wikipedia. (Obs! Icke att förväxlas med att ta ett nyp med. Då måste man fråga först.)

söndag 4 mars 2012

Life goes on...

Jo, det verkar väl som om man ska överleva vintern. Med lite försmak på våren de senaste dagarna, känns allt lite lättare.
 
Efter övertalning, fick jag med mig maken ut på skridskor. I strålande sol på sjön Runn. För första gången var det inte motvind på vägen tillbaka. Knappt någon vind alls.

Lördagens vinprovning på lokal blev inställd och vi öppnade en flaska Valpolicella hemma istället.

Le Poiane från 2009 var tyvärr ej en prisvärd årgång (109 kr). Sötsliskig fadd smak. Det som är kvar går till matlagning.