onsdag 17 juni 2015

Böcker & ett glas "stor vän"

Nu har jag fyllt på i listan av lästa böcker. Jag har säkert missat några och hinner inte recenscera alla. Räknade ut att jag har läst cirka 2000 böcker under min livstid - och det kommer fortfarande nya bra böcker hela tiden. Det är fantastiskt!

Förut raderade jag i läslistan här till höger efter ett visst antal, men nu har den fått rulla på ett tag. Så vill du ha ett boktips är det bara att välja någon till höger.

Skulle jag råka på en riktigt usel bok, så kommer den inte med i listan överhuvudtaget. Här finns varierande genrer och naturligtvis varierande kvaliteter, men alltså inga riktiga bottennapp enligt mig.

Dock var Konsten att höra hjärtslag ganska tråkigt berättad. Synd på en fin story, så den kan få en brasklapp. Och Jonassons Analfabeten var förstås inte lika bra som Hundraåringen.

Annika Estassy och Sigge Eklund har skrivit ett par guldkorn. Annika skriver feelgod och Sigge motsatsen, kan man nog säga.

Gone girl var en fascinerade ”fru försvinner, make blir misstänkt-historia” av det ovanliga slaget. Spännande med en oväntad twist.

Vintips till de här böckerna får bli Amicone, den italienska "stora vännen" som passar till det mesta.